Bemiddelaar Peter Brandwacht

Bemiddelaar Peter: “Het geeft ongelooflijk veel voldoening als slachtoffer en dader naar elkaar kunnen luisteren.”

24-08-2022

Peter Brandwacht (50) werkt sinds een jaar als bemiddelaar bij Perspectief Herstelbemiddeling. Wat maakt zijn werk mooi?

“Ik heb al veel langer een fascinatie voor wat mensen beweegt. Tijdens mijn studie Nederlands Recht en mijn werk bij het Openbaar Ministerie ging het veelal óver de verdachte of het slachtoffer. Nu spreek ik mét hen. Dat vind ik vele malen boeiender. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander, ook als diegene een moord heeft gepleegd. Ik ben regelmatig verwonderd wat het verhaal is achter een feit of gebeurtenis.”

“Ik vind het een voorrecht dat mensen hun verhaal aan mij toevertrouwen. Het zijn vaak verhalen vol schaamte, intimiteit, boosheid of verdriet. Ik ben niet bang voor emoties; verdriet en boosheid komen vaak voor. Ik zie, hoor en voel wat de impact van gebeurtenissen is. Wat ik in mijn (werkende) leven heb opgedaan is bruikbaar in mijn werk als bemiddelaar.”

Geen vaste werkplek

“Ik vind de grote mate van vrijheid in mijn werk heerlijk. Niet elke dag een vaste werkplek; van keukentafel tot gesprekruimte in de gevangenis. Zorgvuldigheid staat hoog in het vaandel bij Perspectief Herstelbemiddeling; dat betekent dat ik tijd en ruimte krijg om te doen wat volgens mij nodig is.”

“Uiteindelijk geeft het ongelooflijk veel voldoening als slachtoffer en dader naar elkaar kunnen luisteren. En verder kunnen in hun leven. Daar doe ik dit werk voor.”

Word jij mijn toekomstige collega bemiddelaar? Bekijk de vacatures

Heb je vragen aan mij over de inhoud van het werk van een bemiddelaar? Bel of mail me gerust.

T: 06-24677787 / E-Mail: p.brandwacht@perspectiefherstelbemiddeling.nl