Nieuws

 • Samenspraak afbeelding
  Samenspraak: Groepsgesprekken in de gevangenis over geweld

  Dit najaar starten er twee gespreksgroepen (Samenspraak) met het thema geweldsmisdrijven. Eén groep in Justitieel Complex Zaanstad en één groep in de PI Vught. In Samenspraak komen daders, slachtoffers, naasten van een slachtoffer en van een dader en burgers met elkaar in contact.

 • Podcast tips over herstelbemiddeling
  Podcasts over herstelbemiddeling

  De afgelopen jaren zijn er verschillende interessante podcasts verschenen waarin er over herstelbemiddeling wordt gepraat. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • jaarverslag 2023
  Jaarverslag 2023 verschenen

  Afgelopen jaar hebben we niet alleen meer daders en slachtoffers kunnen helpen in hun herstel maar hebben we ook daders en slachtoffers van verschillende gebeurtenissen perspectief op herstel weten te bieden door hen met elkaar in contact te brengen. Lees ons jaarverslag over 2023.

 • Petra Zoon legt uit wat contact na seksueel misbruik kan betekenen
  Uitleg over contact met de pleger na seksueel misbruik

  Voor slachtoffers van seksueel misbruik kan het helpend zijn een gesprek te hebben met de pleger. Dit kan via Perspectief Herstelbemiddeling. Centrum Seksueel Geweld maakte 3 korte films waarin bemiddelaar Petra Zoon uitleg geeft over hoe zo'n contact eruit kan zien en in zijn werk gaat.

 • Manon in het ziekenhuis na het ongeval
  Manon (24) op Linda.nl: “Ik kan het echt wel aanraden, zo’n gesprek”

  Manon (24) is 17 als ze betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, waarbij ze haar linker onderbeen verliest. Drie jaar lang weet ze niet wie de crash veroorzaakte, en groeien haar woede en onbegrip alsmaar door. Uiteindelijk brengt herstelbemiddeling daar verandering in. Ze vertelt haar verhaal.

 • bianchi prijsuitreiking
  Perspectief ontvangt Bianchi Herstelrecht Prijs

  Op 14 december 2023 ontvingen Perspectief Herstelbemiddeling en onze Belgische zusterorganisatie Moderator vzw samen de Bianchi Herstelrecht Praktijkprijs. Voorzitter Antony Pemberton reikte de prijs uit aan onze directeur Nathalie de la Cousine tijdens de Avond van het Herstelrecht.