Nieuws

 • Rosa Jansen, Voorzitter Raad van Bestuur
  Rosa Jansen vertelt over herstelbemiddeling op NPO Radio1

  De rechterlijke macht doet er alles aan om de grote achterstanden weg te werken. Bij Smaakmakers op NPO Radio 1 noemde Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland hoe we de belangen van slachtoffers hierbij op het netvlies kunnen houden.

 • Na een verkeersongeval
  Radio-uitzending NPO Radio 1 over verkeersongevallen

  In het programma ‘5 dagen…’ op NPO Radio 1 stond afgelopen week de alarmerende stijging van het aantal verkeersdoden centraal. Verschillende mensen vertelden in het programma hun ervaringen met dit thema. Zo ook Sandra, een veroorzaker van een verkeersongeval. Ook bemiddelaar Anna vertelt.

 • Sonja bij Humberto Tan
  Sonja over ontmoeting met verkrachter bij Humberto op Zondag

  Sonja is 20 jaar oud wanneer ze onder bedreiging van een steekwapen wordt verkracht. Deze traumatische gebeurtenis heeft haar leven getekend. Na 19 jaar besluit ze haar verkrachter onder ogen te komen in een gesprek en schrijft er een boek over. Humberto Tan interviewt Sonja over de ontmoeting.

 • voorkant jaarverslag 2022
  Jaarverslag 2022: Herstel door verbinding

  Afgelopen jaar stegen na de beperkende coronamaatregelen de aanmeldingen voor herstelbemiddeling weer. De groep mensen die zelf aanmeldt voor contact met de ander, is groeiende. Ook justitiële instellingen, Slachtofferhulp Nederland en de politie verwijzen steeds vaker naar onze dienstverlening.

 • bemiddeling in tbs kliniek
  Nieuwsuur uitzending: contact met tbs’er

  Contact tussen slachtoffers, nabestaanden en daders is iets wat onze bemiddelaars met regelmaat organiseren. Maar hoe gaat een ontmoeting als de dader een stoornis heeft? Is contact met een tbs’er ook mogelijk? Nieuwsuur maakte een reportage die vrijdagavond 3 maart wordt uitgezonden.

 • Sonja vertelt haar verhaal voor de camera van EenVandaag
  EenVandaag over herstelbemiddeling na seksueel misbruik

  Steeds meer zedenslachtoffers vragen om bemiddeling met 'hun' dader. Ook Sonja ging in gesprek met de man die haar bijna 20 jaar geleden verkrachtte. "Ik voel meer rust", zegt ze. Sonja vertelde haar verhaal voor de camera van het programma EenVandaag. 

 • kampioen januari 2023
  Kampioen: Een ongeluk veroorzaakt, hoe ga je dan verder?

  Hoe moet je verder leven als je betrokken bent bij een (dodelijk) ongeval? Sandra, Henk en Eva vertellen in de Kampioen, het ledenblad van de ANWB, over de dag waarop hun leven veranderde en hoe ze in gesprek gingen met slachtoffers en nabestaanden.