Je verrai toujours vos visages beelden uit de film

Bekijk nu Je Verrai Toujours Vos Visages online met korting

24/06/2024

Herstelrecht biedt zowel daders als slachtoffers de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over een gebeurtenis die iemand soms tekent voor het leven. De Franse film Je verrai toujours vos visages, die afgelopen jaar uitkwam, snijdt dit belangrijke maatschappelijk thema aan. In samenwerking met Cinéart mogen wij nu de film aanbieden om online te streamen mét korting. 

Nassim, Issa en Thomas zijn veroordeeld voor overvallen met geweld. Grégoire, Nawelle en Sabine zijn slachtoffers van soortgelijke misdrijven. Onder begeleiding van hulpverleners Paul en Judith komt de groep bijeen om te praten over hun ervaringen. Tussen woede en hoop, en stiltes en woorden krijgen deze mensen een gezicht. Als wantrouwen langzaam overgaat in genegenheid, blijkt hoe belangrijk het is om te blijven praten.

Misbruik

Chloé is in haar jeugd misbruikt door haar oudere broer. Na een veroordeling komt hij weer in haar buurt wonen. Ze is bang hem weer tegen te komen en wil die ontmoeting voor zijn. Het liefst maakt ze afspraken daarover, via een bemiddelaar. Ook heeft ze vragen aan hem. Vragen die alleen hij kan beantwoorden. 

De film laat goed zien wat de gevolgen kunnen zijn voor slachtoffers van ingrijpende gebeurtenissen als geweldsovervallen en seksueel misbruik. En welke verhalen daders kunnen hebben en hoe zij omgaan met de gevolgen van hun daden. Maar ook toont de film hoe slachtoffers en daders, door met elkaar in contact te komen, elkaar kunnen helpen om te herstellen. Daarnaast laat de film zien hoe deze ontmoetingen in zijn werk gaan: met een voorbereiding tot in de details, hard werken door de deelnemers én de bemiddelaar en met vaak een traan en soms een lach.  

Bekijk hieronder de trailer van de film: 

Bekijk de film nu met korting

Wij hebben in samenwerking met Cinéart een kortingscode gekregen om de film Je Verrai Toujours Vos Visages online te kunnen streamen. Je mag de link met code ook zeker doorsturen naar collega’s die hem graag willen zien. De film kan voor €2,49 bekeken worden via deze link: https://collection.cineart.nl/nl/article/je-verrai-toujours-vos-visages met de code KORTINGPHB2024 (klik op ‘voeg voucher- of giftcard toe’). 

Laat je ons weten hoe je hem vond? Plaats het op LinkedIn en tag ons! 

Samenspraak

In de film zie je ook groepsgesprekken in de gevangenis. Deze groepsbijeenkomsten bieden wij sindskort ook aan: Samenspraak. Wil je daaraan deelnemen of meer informatie hebben? Lees verder.