Manon ontmoette de vrachtwagenchauffeur die het ongeluk veroorzaakte

Manon ontmoette de vrachtwagenchauffeur die het ongeluk veroorzaakte

17/01/2022

Op haar 17e werd Manon slachtoffer van een ernstig verkeersongeval waarbij ze haar voet verloor. Drie jaar na het ongeval ontmoette ze onder begeleiding van een bemiddelaar de vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte. Manon vertelt erover tijdens één van de Belevingsdagen, georganiseerd door Perspectief Herstelbemiddeling. De wintereditie van het magazine LetselschadeNEWS besteedt uitgebreid aandacht aan het verhaal van Manon. 

Het ongeluk gebeurde in 2016 en pas drie jaar later komt het tot een ontmoeting tussen de vrachtwagenchauffeur en Manon. “Dat het

zo lang duurde, kwam omdat het na het ongeluk al snel was uit gegaan met mijn toenmalige vriend. De chauffeur had in die tijd een paar keer mijn ex-schoonfamilie laten weten contact met mij te willen. Maar, dat liep mis, omdat ik geen contact meer met hen had. Daardoor heb ik drie jaar lang in onzekerheid gezeten, omdat ik niet wist wie de veroorzaker van het ongeluk was. Ik zag hem voor me als een hele nare man. Ik kon maar niet begrijpen dat als je weet dat een meisje van 17 jaar door het ongeval haar onderbeen is verloren, je geen contact met haar opneemt.”

Uiteindelijk kreeg Manon een telefoontje van haar advocaat, dat de vrachtwagenchauffeur via Perspectief Herstelbemiddeling contact zocht met haar. “Dat was voor mij wel even schrikken. Na drie jaar verwacht je dat bericht niet meer. Ik heb erover nagedacht, en wilde een gesprek, omdat ik benieuwd was naar deze man en zijn kant van het verhaal.”

Lees het hele verhaal in LetselschadeNEWS, nummer 45 winter 2022