Portret foto van Kristien
Kristien werd slachtoffer van diefstal

Nieuwe film over bemiddeling: "Van mens tot mens"

31/12/2019

Op onze belevingsdag op 18 november was de première van onze nieuwe mini-documentaire: “Van mens tot mens.“ Het is het verhaal van een bijzondere bemiddeling tussen Kristien, die aangifte doet, en Naima*, die al 15 jaar verslaafd is. Ze wil na detentie een ander pad inslaan. De ontmoeting maakt grote indruk op beide vrouwen.

Een bemiddelaar van Perspectief Herstelbemiddeling begeleidde de bemiddeling tussen de twee vrouwen. Deelnemer aan slachtofferkant, Kristien, is zich enorm bewust van de mogelijke impact van haar aangifte. “Ik heb de wens uitgesproken dat diegene de kans krijgt om daar iets goeds mee te doen.”

Kracht

Zowel de dader als Kristien vertellen in de film waarom ze hebben deelgenomen aan bemiddeling en wat deze voor hen heeft betekend. Allebei putten ze kracht uit deze gebeurtenis op momenten dat ze het moeilijk hebben.

Bekijk de film Van mens tot mens: 

Bekijk “Van mens tot mens” via ons vimeo-kanaal.  

Puinruimen

De video is tot stand gekomen in samenwerking met PI Nieuwersluis en voormalig herstelconsulente Julie Koch. De dader nam deel aan de training Puinruimen, die in detentie wordt gegeven, en besloot om met meerdere slachtoffers contact te zoeken. Met sommigen had zij via een brief contact, en met Kristien een gesprek.

*Naïma is niet de echte naam van de dader.