bianchi prijsuitreiking

Perspectief ontvangt Bianchi Herstelrecht Prijs

21/12/2023

Op 14 december 2023 ontvingen Perspectief Herstelbemiddeling en onze Belgische zusterorganisatie Moderator vzw samen de Bianchi Herstelrecht Praktijkprijs. Voorzitter Antony Pemberton reikte de prijs uit aan onze directeur Nathalie de la Cousine en aan Katrien Lauwaert van Moderator vzw tijdens de Avond van het Herstelrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Samenspraak

Pemberton prees onze organisaties voor wat we in de voorbije jaren breed maatschappelijk hebben gerealiseerd op het terrein van herstelbemiddeling en herstelrecht en vermeldde in het bijzonder het project 'Samenspraak' van Moderator vzw, als een interessante innovatieve praktijk. Ook Perspectief is afgelopen najaar een Samenspraak groep gestart in pilotvorm en geeft hier dit jaar vervolg aan. 

De gezamenlijke prijs met Moderator vzw is een eerbetoon aan onze standvastige inzet voor het herstelrecht en voor ons bondgenootschap over de landsgrenzen heen: samen bemiddelen, van elkaar leren, samen bruggen bouwen met wetenschap en media.

De cultuurprijs die voor het eerst uitgereikt werd ging naar Maarten Smit, artistiek leider van Wabi Sabi theater, voor de voorstelling TERECHT. Een absolute aanrader die in de herfst van 2024 opnieuw in de Nederlandse theaterzalen zal te zien zijn. De wetenschapsprijs ging naar emeritus professor criminologie (LINC - KULeuven) en stichtend lid en bestuurslid van Moderator vzw, Ivo Aertsen. Gefeliciteerd allemaal!