film

Themamiddag Herstelbemiddeling met film Je Verrai Toujours Vos Visages en nabespreking

16/05/2024
Je verrai toujours vos visages beelden uit de film

Op donderdag 13 juni 2024 organiseren de 3 Reclasseringsorganisaties, Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling samen een film- en debatmiddag. We nodigen hiervoor medewerkers uit die werken met slachtoffers of daders en meer willen weten over herstelbemiddeling: contact tussen daders en slachtoffers van misdrijven. 

Aan de hand van de film “Je Verrai Toujours Vos Visages”, gaan we met elkaar het gesprek aan over herstelrecht. Hoe gaat zo’n gesprek tussen pleger/dader en slachtoffer? Wat kan het hen beiden brengen in hun herstel? Wat heb jij nodig als professional om het bespreekbaar te maken? Deze Franse film maakt inzichtelijk welke behoeften slachtoffers en daders kunnen hebben en hoe contact kan bijdragen aan herstel. 

Bekijk hier de trailer om een idee te krijgen van de film. Let op: de film bevat heftige thema’s zoals seksueel misbruik.

We nodigen je graag uit om samen met andere professionals de film te bekijken en daarna met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan, op donderdag 13 juni van 15.30 – 19.30 uur in het Lab 111 in Amsterdam. Deelname is kosteloos. Om 15:30 uur ben je welkom en om 16.00 uur start de film. Er is beperkt plek, circa 50 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden! 

Aanmelden

Aanmelden van te voren is verplicht, via het formulier onderstaand. Heb je je aangemeld, dan rekenen we op je komst. Kun je onverhoopt niet komen dan willen we dat graag zo tijdig mogelijk en in elk geval voor dinsdag 11 juni weten, zodat we wellicht iemand anders blij kunnen maken met jouw stoel.   

Programma

15.30 uur ontvangst met thee of koffie
16.00 uur aanvang film met introductie door de organisaties
18.15 uur einde film, nabespreking
18.45 uur mogelijkheid tot drankje en borrelhap en verder napraten
19.30 uur einde 

Locatie: 

Lab 111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam 

Graag tot 13 juni!

 

De bijeenkomst is vol. Wil je op de reservelijst, schrijf je dan hieronder in.