Goed verhaal podcast in gesprek met mijn aanrander

Podcast: In gesprek met mijn aanrander

02/10/2023

"In gesprek met mijn aanrander"

Petra Madelon de Graaf was vijftien toen een man uit haar dorp haar seksueel misbruikte. Ze deed in eerste instantie geen aangifte, maar na tien jaar begon het te toch knagen. De politie bracht haar op het idee van Perspectief Herstelbemiddeling, maar Petra Madelon wilde het heft in eigen handen nemen. 

Ze besloot de man die haar had aangerand, te confronteren. In deze podcast aflevering van Goed Verhaal, hoor je het verhaal van Petra Madelon en hoe zij de regie terug pakte na een traumatische gebeurtenis. In de podcast vertelt ze over de gesprekken die ze met de dader had en vraagt ze bemiddelaar Petra Zoon over hoe dit gaat met begeleiding van iemand van Perspectief Herstelbemiddeling. “Een verzoek tot contact leidt niet altijd tot contact, maar ik merk wel dat bij slachtoffers alleen al het verzoek tot contact kan leiden tot een gevoel van de controle of regie terug te krijgen.”

In de podcast komt ook een andere ‘dader’ van Madelon aan het woord. Hij nam zelf het initiatief om contact te zoeken met Madelon. Ze hebben een openhartig gesprek over seksueel misbruik, #metoo, spijt en schaamte.

Te beluisteren op Spotify en Apple Podcast: Goed Verhaal aflevering van Petra Madelon de Graaf.

Wil je meer informatie over bemiddeling na seksueel misbruik of geweld, lees dan hier verder