Herstelbemiddeling na een misdrijf

Hoe maak je herstelbemiddeling bespreekbaar?

12/11/2020

Campagne tijdens Internationale Week van Herstelrecht

Van 15 tot 22 november vindt de Internationale Week van Herstelrecht plaats. Dit jaarlijks terugkerend moment grijpen we altijd aan om herstelbemiddeling extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar met het thema: hoe maak je als professional contact met de ander bespreekbaar? Volg ons online om geen tip te missen!

Perspectief kan haar werk niet alleen doen. We hebben professionals van dader- en slachtofferorganisaties nodig. Niet alleen om cliënten te informeren en aan te melden voor bemiddeling, maar ook om hen te begeleiden, tijdens het traject en erna. Tegelijkertijd kunnen wij professionals  juist ook ontzorgen. Kortom: herstellen doe je samen!

Maak contact bespreekbaar!

Zowel een slachtoffer als dader kan veel last hebben van wat er is gebeurd. Contact met de ander kan helpen bij de verwerking.  Maar hoe ga je met je cliënt hierover in gesprek? En hoe herken je behoefte aan contact en herstel? Perspectief heeft inmiddels al bijna 15 jaar ervaring met herstelbemiddeling en met ons vele duizenden deelnemers. Ook ketenpartners, zoals de reclassering, Slachtofferhulp Nederland, de PI’ s en de politie, hebben steeds meer oog voor herstelgericht werken. Toch vinden professionals het soms lastig om het onderwerp aan te kaarten. Daarom besteden we deze week  juist hier aandacht aan. Met tips, signalen en ervaringen van professionals, helpen we herstelbemiddeling bespreekbaar te maken,  zodat de cliënt de kans krijgt om te  besluiten of hij of zij in contact wil met de ander.

Signalen bij de dader

Signalen en tips

Hoe kun je aan signalen herkennen dat je cliënt mogelijk behoefte heeft aan contact? Lees meer hierover. Ook delen we elke dag een tip hoe je als professional contact bespreekbaar kunt maken met je cliënt. Andere professionals delen hun ervaring met herstelbemiddeling, je leest hun verhalen hier

Lees alle tips en signalen terug in een handig overzicht

Signalen bij het slachtoffer

Meedoen

Volg ons deze week op onze social media-kanalen:  zoals LinkedIn, Twitter en sindskort ook Instagram. Zo mis je geen enkele tip en lees je  hoe  andere professionals dit doen.