Manon spreekt op PPS congres
Manon spreekt op PPS Congres (Foto van PPScongres.nl)

Manon spreekt over bemiddeling op PPS Congres

30/10/2023

Manon sprak met chauffeur na ongeval 

Op het PPS Congres 'De blik vooruit' op 29 september 2023 vertelde Manon haar verhaal. Manon werd op haar 17e slachtoffer van een ernstig verkeersongeval. Ze verloor daarbij haar onderbeen en heeft nu een prothese. Drie jaar na het ongeval ging ze in gesprek met de chauffeur die het ongeval had veroorzaakt. Ze vertelt op het congres hoe dit voor haar was.

"Na het ongeval hoorde ik niets van de vrachtwagenchauffeur. Ik kon dit niet begrijpen. Waarom laat je niks van je horen als je weet dat een zeventienjarig meisje haar been is verloren? Wil je niet eens wil weten hoe het met haar gaat? Ik creëerde dan ook een beeld van een hele nare man in mijn hoofd. Tot ik op een dag een telefoontje kreeg van mijn advocaat. “Ik heb iemand van Perspectief Herstelbemiddeling aan de lijn, de vrachtwagenchauffeur wil je graag spreken.” Ik was in shock. Ik verwachtte het kort na het ongeval, maar het was nu drie jaar later? Waarom nu pas?" 

Het gesprek
"Op het moment dat ik die kamer binnenstapte en hem zag zitten, viel er een enorme last van mijn schouders. Daar zat geen gemene norse man, daar zat een enorm lieve man samen met zijn vrouw, met veel verdriet in hun ogen. Ik wist toen gelijk: “Deze man heeft nooit een nare bedoeling gehad.”