Belevingsdag Perspectief Herstelbemiddeling

Nieuwe Belevingsdagen op 22 en 25 november

29/09/2021

Op 22 en 25 november 2021 organiseren we twee Belevingsdagen. Professionals van ketenpartners zijn van harte welkom om zich voor één van deze Belevingsdagen aan te melden. 

15 november: Vanwege het oplopend aantal Corona besmettingen en de toenemende druk in de zorg, hebben we besloten om de dagen niet fysiek door te laten gaan. We bieden een online programma aan dat in de ochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur duurt. Heb je je aangemeld, dan ontvang je van ons een link en code om online deel te nemen.  

Data:

  • Maandag 22 november 2021
  • Donderdag 25 november 2021

Tijd:

Start 9.30 uur – einde 12.30 uur.

Kijkje in de keuken

Met de interactieve Belevingsdag willen we professionals, werkzaam bij onze samenwerkingspartners, graag een kijkje geven in de keuken van herstelbemiddeling. Dat doen we onder andere door het aanbieden van een tweetal workshops. 

Welke workshops kun je verwachten? 

  • workshop 1:  Het gezamenlijke gesprek. Met behulp van acteurs ben je getuige van een gezamenlijk gesprek tussen deelnemers aan een bemiddelingstraject. 
  • workshop 2:  In gesprek met ervaringsdeskundigen. Oud-deelnemers vertellen waarom zij bemiddeling wilden en wat hun ervaringen zijn. Stel zonder schroom de vragen die je altijd al hebt willen stellen.  

Waarom?

Herstelbemiddeling maakt het mogelijk dat mensen kunnen herstellen van een ingrijpende gebeurtenis door het contact aan te gaan met degene die betrokken was bij dezelfde gebeurtenis. Bij zowel slachtoffers als daders (of veroorzakers) helpt het contact bij het verwerken van wat er is gebeurd, waardoor deze gebeurtenis minder negatieve invloed heeft op hun kwaliteit van leven. Het helpt mensen om hun leven te vervolgen en zich te richten op de toekomst. En daar heeft ook hun omgeving baat bij.

Erbij zijn?

We nodigen professionals van onze samenwerkingspartners van harte uit voor deze dagen. Het maakt niet uit of je al eerder een cliënt naar ons hebt verwezen. Misschien ken je een collega die nog onbekend is met ons werk en geïnteresseerd is om meer met herstelbemiddeling te doen.

Wil je deelnemen aan één van deze dagen, maak dan je interesse kenbaar door het formulier hieronder in te vullen. Door het interactieve karakter van de bijeenkomst is het aantal plaatsen beperkt. 

Meer weten?

Lees op onze website meer over de eerste belevingsdag in november 2019. Er namen toen onder andere medewerkers van DJI, het OM, de Reclasseringsorganisaties, Slachtofferhulp Nederland en politie deel. Ook kun je de korte impressievideo’s bekijken die we toen hebben gemaakt. 

Let op:

Alle velden in het aanmeldformulier zijn verplicht. 

Eén aanmelding per persoon. 
 

Ja, ik neem graag deel aan de Belevingsdag!