Wanda Beemsterboer op Op1

Wanda Beemsterboer vertelt over gesprek met moordenaar dochter

02/12/2020

Vandaag is het precies 14 jaar geleden dat de 20-jarige Nadine Beemsterboer door haar ex-vriend op een gewelddadige manier om het leven werd gebracht. De moordenaar stuurde de ouders een brief met een verzoek om contact. Later is moeder Wanda Beemsterboer hem gaan opzoeken in de gevangenis. In het programma NPO Op1 vertelde ze er gisteravond over. “Het voelde goed om dat te doen. Ook om te zien dat hij emotioneel reageerde.”

Wanda Beemsterboer schreef een boek over de moord op haar dochter. In de nieuwste versie van ‘Mama, ik bel je zo terug’ is de brief van de moordenaar toegevoegd. In Op1 vertelt ze hoe het na de brief verder is gegaan en waarom zij en haar man de dader wilden opzoeken, onder begeleiding van een bemiddelaar van Perspectief Herstelbemiddeling (voorheen 'Slachtoffer in Beeld').

Op de vraag van presentatrice Giovanca Ostiana voor wie het bezoek uiteindelijk het meest belangrijk was, antwoordt Wanda Beemsterboer: “Voor mij uiteindelijk wel. Ik denk wel dat het voor hem ook goed was, en dat is ook de bedoeling van de organisatie die dat organiseert. Dat het niet alleen voor de nabestaanden goed is, maar ook voor de gedetineerden die daarmee verder kunnen. Ik heb er absoluut geen spijt van gehad, het voelde goed om dat te doen. En ook te zien dat hij emotioneel reageerde.”

Bekijk het fragment in Op1 op dinsdag 1 december 2020.

Meer weten hoe herstelbemiddeling in zijn werk gaat? Lees hier over onze werkwijze