Sharon met haar moeder Dana
Sharon met haar moeder Dana

Sharon: “Ik wilde de veroorzaker ontmoeten”

09/08/2018

Sharon was met haar scooter op weg naar school, toen ze werd aangereden. Ze lag drie weken in coma. Anderhalf jaar later voelde ze: ik wil de veroorzaker van het ongeluk ontmoeten.

Tijdens onze campagne eind mei waarin herstelbemiddeling na verkeersongevallen en –misdrijven centraal stond, vertelde Sharon samen met haar moeder over haar ervaringen in het RTL-programma Editie NL. In het tijdschrift Vriendin van deze week doet Sharon, weer samen met haar moeder Dana, uitgebreider haar verhaal.

Anderhalf jaar na de aanrijding dacht Sharon steeds vaker aan de veroorzaker van het ongeluk. “Ik wist dat hij psychische hulp had gekregen. Voor hem is het ook niet niks geweest. Ik wilde hem geruststellen door te laten zien dat het beter met mij gaat. Door hem te zeggen dat ik hem niets verwijt en mijn leven weer had opgepakt, hoopte ik dat hij zich minder schuldig zou voelen. Om die reden wilde ik hem graag ontmoeten.”

Ze meldde zich aan voor een bemiddeling via Perspectief. Moeder Dana: “We hebben eerst een gesprek gehad met een bemiddelaar. We vertelden haar waarom we de veroorzaker graag wilden zien. Zij sprak vervolgens ook met hem. Uiteindelijk hebben we afgesproken op een neutrale plek.”

Sharon vertelde ook samen met haar moeder over haar ervaring in onze film over herstelbemiddeling na een verkeersongeval.

Sharon: “Door hem te zien, kon ik afsluiten wat er is gebeurd.”

Sharon: “Ik was daar heel zenuwachtig voor en had geen idee wat ik moest verwachten. Toen we aankwamen, was hij er al met zijn vrouw en de bemiddelaar. Toen hij me een hand gaf, voelde ik dat ook hij nerveus was.”

Lees het verhaal verder op Vriendin.nl of lees het hele verhaal in Vriendin (nr 31, 31 juli 2018).

Lees meer over herstelbemiddeling na een verkeersongeval en hoe het in zijn werk gaat.