Jouw rol als verwijzer

Je kunt naar ons doorverwijzen als je hulpverlener of begeleider bent van iemand die betrokken is bij:

Contact helpt verder

Ons uitgangspunt is dat slachtoffers, veroorzakers en daders baat hebben bij contact met elkaar. Het kan helpen bij de emotionele verwerking bij slachtoffers, en de schuldverwerking bij daders en veroorzakers. Wij helpen door zorgvuldige begeleiding van dit contact. Dit noemen we herstelbemiddeling.

Doorverwijzen: graag!

Als professional ben jij belangrijk voor ons: de meeste mensen komen bij ons terecht door gesprekken met professionals. Met de informatie die jij geeft over onze herstelbemiddeling kan iemand een bewuste keuze maken.

Aanmelding

Je kunt cliënten aanmelden via deze site, ook als ze nog niet zeker weten of ze de bemiddeling aan willen gaan. De keuze hoeven ze pas te maken in een eerste gesprek met een van onze bemiddelaars.

Belangrijk

  • Een bemiddeling is altijd vrijwillig.
  • Alle partijen kunnen op elk moment de bemiddeling stopzetten.
  • De bemiddelaar is neutraal en kijkt naar de behoeften en wensen van beide partijen.

Jouw rol tijdens bemiddeling

Uiteraard kun je jouw cliënt tijdens de bemiddeling ook persoonlijk begeleiden, bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij gesprekken. Onze bemiddelaar neemt na de aanmelding contact met je op om jouw rol te bespreken en eventuele afspraken over terugkoppeling te maken.

Lees meer over de stappen van ons werk.

Nazorg

Na de bemiddeling krijgen alle verwijzers een terugkoppeling óf bemiddeld contact heeft plaatsgevonden. Ook is een inhoudelijke terugkoppeling over het verloop mogelijk. Deze is goed bruikbaar om samen met jouw cliënt op de bemiddeling terug te kijken.