Perspectief op Instagram

Hier vind je de artikelen waar we op Instagram naar verwijzen. Klik op de afbeelding voor het gehele artikel. 

Ervaringen van deelnemers

Marco en Elvira vertellen over het zware ongeval
"Dat het slachtoffer zei: ik verwijt je niets, dat deed me veel"

Marco is vrachtwagenchauffeur. Hij veroorzaakt een zwaar ongeluk, waardoor iemand overlijdt. Na het ongeluk staat Marco’s leven op zijn kop. Op aanraden van zijn werkgever gaat hij onder begeleiding van een bemiddelaar van Perspectief met één van de slachtoffers in gesprek.

ervaring bemiddeling na overval Wesley
 "Van crimineel werd ik weer mens"

“Dader zijn betekent niet dat de persoon volledig slecht is. Dit geldt ook voor mij. Ik heb spijt van de overvallen die ik heb gepleegd. Maar al heb ik dit gedaan, ik ben mijn daden niet. Ik wilde met de slachtoffers in contact komen om hun te vertellen hoe ik in de criminaliteit terecht ben gekomen.” Wesley*(24) vertelt over zijn ervaring met herstelbemiddeling. 

Feline in de Libelle
Libelle: Feline ging in gesprek met haar verkrachter

Op haar zestiende werd Feline (33) verkracht door een vriend van haar halfbroer. Dat beïnvloedde haar hele leven. Twee jaar geleden ging ze met hem in gesprek. “Dit was het grootste cadeau dat ik mezelf kon geven.” Aan Libelle vertelt Feline haar verhaal. 

Manon ontmoette de vrachtwagenchauffeur die het ongeluk veroorzaakte
“Het beeld van de nare man is nu verdwenen”

Manon was 17 jaar toen ze slachtoffer werd van een ernstig verkeersongeval waarbij ze haar voet verloor.  Drie jaar na het ongeval ontmoette ze onder begeleiding van een bemiddelaar de vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte. “Ik dacht meteen: deze man heeft nooit een nare bedoeling gehad.”

Herstelbemiddeling na seksueel misbruik
Podcast over herstelbemiddeling

In deze podcast van Slachtofferhulp Nederland gaat het over herstelbemiddeling. Johan Bac, bestuurder bij Reclassering Nederland, Nathalie de la Cousine, directeur Perspectief Herstelbemiddeling en Charlotte Bijl, juridisch adviseur bij Slachtofferhulp Nederland komen aan het woord.

Recht in de ogen omroep MAX
Recht in de ogen gezien? 5 tips voor professionals

In de tv-serie Recht in de ogen zien we slachtoffers en daders van (ernstige) misdrijven met elkaar in gesprek gaan. Contact met elkaar hélpt. Wat kan jij als professional doen om hieraan bij te dragen? 5 tips om contact bespreekbaar te maken met slachtoffers of daders.

Ervaringen professionals